slide 1
slide 2
slide 3
slide 4

 Vacature voorganger

Wie zijn wij?

De Evangelische gemeente de Verandering wil een bijbelgetrouwe, open, gastvrije gemeente zijn. Onze gemeente bestaat uit een diverse groep mensen met verschillende achtergronden. Het aantal leden (incl. vaste bezoekers) is ongeveer 65.

Onze diensten zijn bescheiden maar oprecht en puur.

We werken met wekelijkse kringen waar een deel van de gemeente aan deelneemt. Daarnaast zijn er geregeld activiteiten ter opbouw van de gemeente (soms in samenwerking met andere gemeenten). Er zijn verschillende (evangelische) activiteiten door het jaar heen waarmee we Gods liefde in onze omgeving willen laten zien.

Een deel van de mensen heeft een taak, maar we zouden de betrokkenheid van iedereen (die nog geen taak heeft) graag verhogen. De oudstenraad bestaat uit een bestuurlijk team en wordt ondersteund door coördinatoren ter praktische ondersteuning.

In de diensten en bij doordeweekse activiteiten staan aanbidding van onze Vader en bemoediging van de gemeente centraal. Daarnaast strekken we ons uit naar toerusting en handvatten voor een praktische toepassing van de bijbel in ons dagelijks leven.

 

Wie zoeken wij?

We zoeken een voorganger die zelf een levende relatie heeft met Jezus en zich door de Heilige Geest geleid weet. Iemand die samen met ons, de gemeente van de Heer met hart en ziel wil dienen, vanuit de missie: Jezus in alles volgen als zijn discipel en de wereld om ons heen vertellen over Hem.

Daarnaast zoeken we iemand die zich uitstrekt naar het herderschap voor onze gemeente, onze visie onderschrijft en open staat voor profetie. Iemand die mensen kan verbinden, toerusten, inspireren en in hun kracht kan zetten.

Als voorganger zoek je naar wat de Bijbel ons vandaag kan leren en blijft dichtbij het Woord. Je legt de Bijbel (praktisch) uit door aansluiting te zoeken met de actualiteit zodat we christen kunnen zijn in een onchristelijke wereld.

We hebben het verlangen om te groeien en zoeken iemand die ons hierin kan meenemen en tevens de moeilijke/ongemakkelijke onderwerpen niet uit de weg gaat. Denk hierbij aan zondebesef, lijden om Jezus (Filippenzen 1), verantwoording nemen van eigen keuzes en het hooghouden van de Christelijke normen en waarden (in een ongelovige wereld).

 

 

Daarnaast heb je:

  • Een theologieopleiding op minimaal hbo-niveau (bijna) afgerond.
  • Ervaring in leiderschap.
  • De bereidheid om te verhuizen naar Beverwijk of binnen een redelijke straal.
  • Gezonde dosis humor.
  • Affiniteit met muziek/aanbidding.

 

 

Wij bieden

0,4 – 0.5 fte. Salaris, onkostenvergoeding en arbeidsovereenkomst conform de richtlijnen van de Unie van Baptisten.

Reageren

Enthousiast geworden door het lezen van deze vacature? Denk je dat God jou wellicht op het oog heeft om te dienen in onze gemeente? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen graag voor 25 Oktober 2019 je motivatiebrief, CV en eventueel een link naar een recent gehouden preek. Je kunt (ook voor info) mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor meer informatie op www.egdeverandering.nl.